Sports igen

Reidar behöver väl knappast meddela att ingen svarat rätt. Författaren var Peter Glas och romanen den nyutkomna Antikvariat Kalebass.Ny text:

"Robert hade inget emot att jobba. Inte alls. Han var bara emot onödiga arbetsuppgifter. De flesta av oss har nästan bara sådana, menade han. Ändå jobbar folk övertid och känner sig stressade. Till vilken nytta? Varför finns det pengar? Om alla fortsatte att jobba med vad de gjorde så hade ingenting behövt försämras. Inte när man lever i ett välfärdssamhälle. Man behöver inte två chipspåsar i stället för en när man går till affären. Tänk på alla onödiga jobb som man skulle kunna strunta i. Som bankfolk och försäkringsmäklare och cheferna på Banverket. Och ingen skulle behöva bli knäckt för att det inte fanns pengar till hyran."

Veckans skiva:Marvin Gaye - Let's Get It On (1973)

Till sist: Missa inte SVT:s 6 x Wim Wenders. För ovetande så var Wenders tillsammans med bl a Werner Herzog och Rainer Werner Fassbinder en av förgrundsgestalterna i den tyska nya vågen, den s k Neue Kino under 60- och 70-talet. Han har regisserat många fina filmer, exemplevis Paris, Texas. Först ut är Med tidens gång från 1976. Torsdag 23/10 SVT 2 22.30

Ytterligare en del

Nej, så finurlig hade Reidar alltså inte varit att han valt Dagerman två gånger i rad. Elsa Beskow var det inte heller, vilket alltså ger en oförändrad ställning och fortsatt tävlande som resultat. Sture Dahlström hade författat. Kattens skratt heter romanen och stycket var hämtat ur det 15:e kapitlet, en bit in. Reidar är mycket besviken över att ni inte hade denna centrala passage i färskare minne. Bättring krävs om det ska bli något pris.Nästa del:

"Jag förstod vad han menade, förstås. Att det är en motsägelse att kryssa över ett hål, hålet försvinner ju inte för att man ritar ett kryss över det. Skulle det vara så enkelt hade man kunnat laga alla möjliga hål på det viset, hål i tänderna, punktering på cykeln, tjälskador i asfalten, man skulle kunna lösa reella materiella problem med ett skrivtecken, med en symbol, det om något hade vairt tankens seger över materien."

Inte alldeles enkel den här får Reidar erkänna.

Denna vecka lyssnar Reidar till:
Happy the Man: Happy the Man (1977)

Och, ni olyckliga som missade Zappa spelar Zappa på SVT igår får en ny chans i kväll. Se nu till att se son Zappa med ett gäng gudabenådade musiker framföra pappa Zappa's fantastiska musik. SVT 2 23.30

I put a Kjell on you

Fel, fel, fel. Stig Dagerman var det ju. Ormen. En bit in i andra delen som heter Vi kan inte sova. Tävlingen går vidare med Valle och Zebastian i fortsatt ledning."De börjar med inälvor och mjukdelar, sticker ner sina grå, skalliga gamhuvuden i de ångande tarmarna och sliter och drar. De äter hela natten, de blir fetare och fetare, blodet rinner nerför deras hakor. En av dem får en hjärtattack av frossandet och ramlar baklänges med ett skrik. Ingen bryr sig om honom."

RSS 2.0