Frågesports, del två

Tyvärr måste meddelas att ingen svarat rätt på första frågan, närmast var Valle som åtminstone kunde nämna två svenska författare. Hans svar blev till slut Lagerlöf, vilket var lika fel som hans första teori: Strindberg. Richmond verkar inte ha läst reglerna ordentligt och svamlade något om en översättning från ryskan. Inga andra svar har inkommit trots att Reidar nu väntat betydligt längre än från början tänkt.

I alla fall så skulle det rätta svaret vara Harry Martinsson. Texten är hämtad ur Svärmare och harkrank, första delen, kapitlet I gröna riken. Låt er dock inte nedslås av den uteblivna framgången, tävlingen går vidare!Del två.

Vem i Svea rike skrev:

" - Då måste vi ordna en brakfest! utropade de.
     Därefter skickade de ut sina kalfaktorer åt olika håll för att skaffa brännvin, öl och vin, brännvin och likör, ost och bröd, kött och brännvin, sill, brännvin och grönsaker, ägg och likör, cigarrer och kaviar, vilt och kramsfågelpastej, tårtor och champagne, brännvin och frukt, ost och vin och konjak, brännvin och fisk samt femtio nytvättade, garanterat mulliga och slanka flickor."

?

Ni har en vecka på er att i kommentaren inkomma med era svar, lycka till!Reidar bjuder till frågesports

I Sverige har många skalder levt (och lever ännu), men vem diktade egentligen vad? För att reda ut begreppen en aning anordnar den alltid lika upplysningsidkande Reidar en frågesport om fem delar. Det hela är mycket enkelt (regelmässigt alltså), och går till på följande vis: I varje del publicerar Reidar en text från någon av våra nationella författare. Din uppgift är att gissa vem. Du har en vecka på dig från att inlägget publicerats och ditt svar ger du i en kommentar till inlägget. Efter att alla fem delar är avklarade koras en vinnare - den som gissat rätt på flest skriftställare. Skulle två eller fler eventuella frågesportsdeltagare hamna på lika antal rätt väntar utslagsfråga. Ett mycket fint pris utlovas till segraren.Dags för första delen!

Vem skrev:

"Där bakom kungarna gick den fine och illusionslöse Voltaire med en förtvivlad känsla av att allt detta var en återvändsgränd, där den konstfulla högfärden sakta och konstfullt snurrade runt kring sig själv, en skickligt byggd karusell för extremt adliga narkissosriter, som instängda i parker, dit inga vanliga dödliga fingo gå, trampande runt som alltför tunga och gumpiga fjärilar på sin egen inbilskhets straffhjul."

?

RSS 2.0