sports, the end?

Sista delen. Förutsättningarna: Då ingen tog Artur Lundkvist trots hans omisskänliga stil har vi Valle och Zebastian i delad ledning på miserabla en poäng vardera. Men, ni andra kombatanter, misströsta icke!

Skulle det fortfarande vara oavgjort efter denna del väntar utslag och där är alla välkomna att svara. Möjlighet att ta sig ifatt de båda förtrupparna finns alltså.Reidar ger:

"Ja har jobba lite varstans i det här lanne, sa han. Det längsta söderut ja har vari ä nog en liten håla utanför Kristiansta. Där skulle vi spränga en brunn åt en rik bonne men hur det var så gick en av kamraterna åt neri  brunnshåle å dan efter kommer gubben skrikandes å säger att han inte vill ha nån likförgiftning i sin brunn. Då ba vi honom fara åt helvite å tar hans bästa skrinna å kamp å kör in te stan hela gänge med gubben fastbunnen, skrikandes och vrålandes på hjälp, vid vagnstången."

Frågesports, 4

Ja, den moderna tekniken och allt detta. Reidar får ta på sig skulden för det googlingsbara svaret på förra frågan. Och en poäng vardera tillfaller Zebastian (okänt huruvida googling hjälpte) och valle (googlade men erhåller syndernas förlåtelse genom bikt). En guldstjärna tillfaller den alltid lika ärliga Pontus (äh, jag ljög). Svaret var alltså Edith Södergran och dikten heter Rosor.Del fyra nu:

"Äggförsäljaren är blind eller nästan blind (liksom så ofta bordellens musiker). Han ser inga ansikten eller gestalter, men märker de tystaste steg, de lägsta röster. Och han står där framför dem, håller fram sina ägg mot dem.
    Alla köper de ägg av honom, det ger framgång och ökad kraft. De skalar de hårdkokta äggen och håller dem i handen som nakna testiklar, stoppar in dem hela i mun. Och de gladaste ibland dem gal som tuppar när de sväljer äggen."

För övrigt: Denna vecka lyssnar Reidar tillAllan Edwall - Grovdoppa (1979)

Del 3 i Reidars frågesport

För lösning till del två se Reidars kommentar till det inlägget.

Så dags för tredje delen som förhoppningsvis är litet lättare då ingen svarat rätt på de tidigare frågorna. Nu rör det sig om en dikt. Jag utlämnar titeln och första delen av dikten där titeln ingår då det annars skulle bli väldigt enkelt att helt enkelt söka på titeln.

Nåväl, vem skrev

Vad är mig smärta, elände?
Allt störtade tillsammans med ett brak:
jag sjunger.
Så stiger smärtans stora hymn ur lyckligt bröst.

Lycka till!

RSS 2.0