Reidar bjuder till frågesports

I Sverige har många skalder levt (och lever ännu), men vem diktade egentligen vad? För att reda ut begreppen en aning anordnar den alltid lika upplysningsidkande Reidar en frågesport om fem delar. Det hela är mycket enkelt (regelmässigt alltså), och går till på följande vis: I varje del publicerar Reidar en text från någon av våra nationella författare. Din uppgift är att gissa vem. Du har en vecka på dig från att inlägget publicerats och ditt svar ger du i en kommentar till inlägget. Efter att alla fem delar är avklarade koras en vinnare - den som gissat rätt på flest skriftställare. Skulle två eller fler eventuella frågesportsdeltagare hamna på lika antal rätt väntar utslagsfråga. Ett mycket fint pris utlovas till segraren.Dags för första delen!

Vem skrev:

"Där bakom kungarna gick den fine och illusionslöse Voltaire med en förtvivlad känsla av att allt detta var en återvändsgränd, där den konstfulla högfärden sakta och konstfullt snurrade runt kring sig själv, en skickligt byggd karusell för extremt adliga narkissosriter, som instängda i parker, dit inga vanliga dödliga fingo gå, trampande runt som alltför tunga och gumpiga fjärilar på sin egen inbilskhets straffhjul."

?

Kommentarer
Postat av: valle

Vad spännande med tävling! Jag har dock ingen aning om vem som kan ha skrivit det där. Det låter lite som Strindberg i och för sig, men jag vet inte vad det skulle kunna vara för bok i såna fall.

2008-08-10 @ 23:37:10
URL: http://kompromiss.blogspot.com
Postat av: valle

Eller förresten... kan det vara Selma Lagerlöf?

2008-08-10 @ 23:40:36
URL: http://kompromiss.blogspot.com
Postat av: Reidar

Det räcker med författaren, men du måste bestämma dig för antingen Strindberg eller Lagerlöf.

2008-08-12 @ 13:26:46
Postat av: valle igen

Okej. Jag säger Selma då.

2008-08-12 @ 19:06:08
URL: http://kompromiss.blogspot.com
Postat av: richmond

något skruvat, något ryskt, tänker lite till, kan denna svårgenomträngliga satslösning komma sig av översättning från det ryska språket

2008-08-14 @ 00:52:24
Postat av: Reidar

Som framkommer i reglerna är detta alltså en orginaltext (utdrag) av en svensk författare. Dröj inte för länge med svaret då tiden egentligen redan är ute.

2008-08-14 @ 16:32:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0